Anna valosi loistaa!

Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Jouluna tyypillisesti korostuu yhdessä vietetty aika perheen kanssa. On kuitenkin ihmisiä, jotka viettävät aikaa jouluna yksin ja joulun ihanuus saattaa jäädä yksinäisyyden varjoon. Osa elää yksin omasta valinnastaan, mutta toisia se koskettaa syvempää. Tiesitkö, että yksinäisyys voi tuntua myös fyysisenä kipuna? Yksinäisyys aktivoi aivoissa samoja alueita kuin fyysinen kipu ja se saa aikaan kehossa stressihormonien tuotannon, kuten mikä tahansa kuormittava asia tai tilanne. Ihmiset voivat olla yksinäisiä vaikka heillä olisi läheisiä ihmisiä ja paljon ystäviä. Sosiaalinen yksinäisyys voi olla tunne siitä, ettei kuulu mihinkään. Ihminen on sosiaalinen olento, joka kaipaa luonnollisesti muita ihmisiä. Kuulun itsekin siihen lajiin, joka kaipaa yksinoloa ja se on tärkeää akkujen lataamiselle, mutta loppujen lopuksi toisten ihmisten seura ja vuorovaikutuksen voima ovat niitä asioita, jotka antavat energiaa ja saavat hymyn varmasti nousemaan huulille.

 

Meillä on Asemalla hyvin monipuolisesti erilaista toimintaa ja palveluita. Tarjoamme sosiaalisia kontakteja erilaisten ryhmien, kurssien ja palveluiden muodossa. Ihana Johanna pitää Asemalla ikäihmisille suunnattua olohuonetoimintaa, jossa on mahdollista tehdä yhdessä ja saada seuraa. Sosiaaliset kontaktit antavat mahdollisuuden tulla näkyväksi ja antaa oman sisäisen valon syttyä toisilta saadun ja toisille annetun hyvän ansioista. Joskus se voi olla vain se hymy tai muutama ystävällinen ääneen lausuttu sana. Omissa pitkissä ryhmissäni asemalla on ollut ihana huomata, miten yhdessä tekeminen, rauhoittuminen, hassuttelu ja maha kippurassa nauraminen saavat aikaan hyvää oloa. Toisten ihmisten seura antaa voimaa, vaikka emme tuntisi toisiamme sen syvemmin. Olisiko sinulla joulukuulle jokin asia tai tekeminen, joka edistäisi omaa hyvinvointiasi ja saisi oman valosi loistamaan yhä kirkkaammin?

 

Vietämme tänään perjantaina 30.11. Hyvän Olon Asemalla avoimien ovien päivää ja toivoisimme juuri sinun saapuvan paikalle, vaihtamaan muutaman sanan ja juomaan kupin glögiä lämmikkeeksi. Olisi hienoa, jos mahdollisimman moni pääsisi tervehtimään meitä ja oppisimme tuntemaan lähialueen ihmisiä ja ohikulkevia työmatkalaisia. Sain asiakkaalta huiman hienon idea heijastinpuusta, johon jokainen voi tuoda oman tarpeettoman heijastimen ja sitä tarvitseva voi sieltä ottaa sen itselleen. Tämä on pieni askel siihen, että olemme näkyviä pimeydessä! Jos et pääse tänään perjantaina paikalle, hiejastinpuu jää paikalleen talven ajaksi ja voit tulla piipahtamaan Asemalla jonain muuna arkipäivänä esimerkiksi aamuisin kahvilan ollessa auki.

 

 

Lisäksi huomenna joulukuun ensimmäisenä päivänä avautuu Hyvän Olon Joulukalenterin ensimmäinen luukku! Meistä jokainen Aseman toimija tuottaa sinne sisältöä vuoropäivin, käy kurkkaamassa ajatuksia hyvää oloa tuottavaan joulukuuhun ja jätä kommenttia sinulle toimivista hyvän olon vinkeistä.

 

Rauhallista joulukuun alkua, pidetään huoli toisistamme!

 

Marjaana