Aseman toimijat esittäytyvät: Tarja Ryynänen

Kun viime elokuussa kurkistelin uteliaana Jokelan asemarakennuksen ikkunoista sisään, en olisi osannut arvata mitä siitä seuraa. Tie on ollut monivaiheinen ja paljon pieniä yksityiskohtia on liikkeessä edelleen ja koko ajan. Nyt voin jo kuitenkin huokaista monessa kohtaa helpotuksesta ja iloita alkaneesta yhteistyöstä monen muun hienon hyvinvointitoimijan kanssa.

Olen 54-vuotias kehopsykoterapeutti, asun Nukarilla ja käyn töissä Helsingissä, Töölössä, jossa minulla on vastaanotto. Vuoden alusta alkaen olen kuitenkin jo aloittanut psykoterapiavastaanottoa myös Jokelassa yhtenä päivänä viikossa. Syksystä alkaen tarkoitus on laajentaa toimintaa kahteen päivään/viikko.

Psykoterapiatyön lisäksi teen työnohjausta ja koulutan stressinhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja kehotietoisuutta (teoriassa ja käytännössä). Käytän työssäni usein ns. MBB (Mind Body –Bridging) –menetelmää, joka on mindfulnesstyyppinen ja neurotieteeseen perustuva näkökulma ihmiseen ja jaksamiseen. Lempitermejäni ovatkin elävyys, tasapaino ja jaksaminen, joiden lisääntymiseen tähtään työssäni monella tapaa.

Tämä vuosi on työssäni myös eräänlainen ”juhlavuosi”, koska 20 vuotta sitten aloin opettaa kehittämääni Villin Tanssin ja kehotietoisuuden menetelmää Helsingin Aikuisopistossa. Tällä hetkellä käytän Villiä Tanssia myös psykoterapiaryhmässä ja haaveeni olisi tuoda tällainen KELA -tuettu, psykodynaaminen ryhmä myös Hyvän Olon Asemalle jossain vaiheessa.

Nautin suuresti siitä, että kehopsykoterapeutin työssä kehon ja mielen hyvinvointiin voi keskittyä monin eri tavoin – myös luovien menetelmien avulla. Pikkuhiljaa toivon voivani tuoda tämän alan osaamistani eri muodoissaan myös Hyvän Olon Asemalle. Ja tietysti toivon, että asemalle voi viritä koko ajan lisää monenlaista hyvää tekevää yhteistyötä niin aseman viikkovuokraajien kuin monien muidenkin hyvää oloa arvostavien osaajien kanssa!”

Tarja Ryynänen
tarja.ryynanen@kehotieto.fi
041 5163496

www.kehotieto.fi